BRUSSEL bij de goedkoopste expatsteden in Europa… en dat biedt kansen voor investeerders.

Naar jaarlijkse gewoonte heeft adviesbureau Mercer ook in 2023 haar ranglijst van duurste expatsteden ter wereld opgemaakt. Bovenaan de lijst – die rekening houdt met woning- en huurprijzen, en met de kost van eten, transport en vrije tijd – prijkt opnieuw Hong Kong. De Aziatische metropool heeft opnieuw de toppositie overgenomen van Ashgabat, de hoofdstad van Turkmenistan die twee jaar geleden de lijst aanvoerde. Ook op het podium: Singapore en Zürich. Belangrijker voor ons: Brussel prijkt in de recentste lijst op plaats 41Kijken we enkel naar de Europese steden in de lijst, dan staat onze hoofdstad op plaats 15. 

Toch best verwonderlijk,” zegt Esa van den Heuvel, woordvoerster van projectontwikkelaar Triple Living. “Brussel is de hoofdstad van de Europese Unie en de thuishaven voor heel wat grote multinationalsElk jaar trekt onze hoofdstad meer en meer expats en hoogopgeleide high potentials aan. De cijfers bevestigen zijn woorden. België telt de laatste jaren meer expats dan ooit tevoren. Er wonen en werken naar schatting 220.000 buitenlandse hoogopgeleide werknemers in en rond het Brussels Gewest. Dat is een toename van bijna 50% ten opzichte van het begin van de eeuw. In 2000 waren er slechts 150.000 expats actief in ons land. 

In het licht van de crisissen van de afgelopen jaren (Brexit, aanslagen op de luchthaven van Zaventem, de financiële crisis) is de toename opmerkelijk, maar tegelijk toont ze het ongelooflijke potentieel dat er in ons land ligt voor expats. 

De 10 duurste Europese steden voor expats

1. Zürich

2. Genève

3. Basel

4. Bern

5. Tel Aviv

6. Kopenhagen

7. Londen

8. Wenen

9. Amsterdam

10. Praag

Grote internationale instellingen, zoals de NAVO, en de Europese Wijk maken Brussel erg gegeerd bij expats. Ook haar imago als een van de belangrijkste politieke wereldsteden ter wereld trekt heel wat aandacht in het buitenland.  

Hoewel Brussel wereldwijd op plek 41 prijkt, blijkt uit de ranking van Mercer dat onze hoofdstad, vergeleken met andere grote steden in Europa, nog erg betaalbaar is. Londen, Parijs, Amsterdam, Zürich, PraagKopenhagenHelsinkistuk voor stuk zijn ze duurder dan onze hoofdstad. En dat speelt in de hoofden van expats allicht ook mee.  

3 redenen waarom het gouden tijden zijn voor vastgoedinvesteerders

  • Vastgoed is stabieler dan de aandelenmarkt en brengt 5x meer op dan uw spaarboekje.  

  • Door de lage rente was geld lenen nooit zo goedkoop, wat maakt dat u zelfs met een bescheiden eigen inbreng kunt investeren. 

  • Dankzij de professionele en ervaren verhuurservice van Triple Living Renting kunt u zorgeloos verhuren. 

Met de toename aan expats in Brussel neemt ook de vraag naar centraal gelegen kwalitatieve huurappartementen toe. Nog steeds is er in en rond Brussel een nijpend tekort aan kwalitatieve, betaalbare woningen. Het hypermoderne nieuwbouwproject THE BANKS, dat 200 woningen naar de bedrijvige Kanaalzone brengt, biedt daarop een antwoord. Expats zullen moeiteloos hun weg vinden naar THE BANKS“, aldus van den HeuvelIs het niet omwille van de bruisende, groene buurt en de ruime en kwaliteitsvolle woningen, dan wel om de bereikbaarheid en de uitstekende centrale ligging nabij Tour & Taxis en de bedrijvige Noordwijk.” 

Kansen voor investeerders

Door het groeiende aantal expats in Brussel is de vraag naar ruime en luxueuze expatappartementen momenteel groter dan het aanbod. Goed nieuws voor investeerders, dus, want zij kunnen hun graantje van meepikken van de huidige expathausse. Wie op zoek is naar een investering met een hoog rendement en een ongekend groeiperspectief, vindt in THE BANKS exact wat hij zoekt.  

Eigen verhuurservice gespecialiseerd in expats

Met jaren ervaring en meer dan 1000 appartementen in beheer kennen onze verhuurspecialisten de Brusselse verhuurmarkt als geen ander. Door de hoge bezettingsgraad bieden zij u zekerheid voor een maximaal rendement. De persoonlijke verhuurbegeleiders van Triple Living Renting regelen bovendien alle administratie en praktische zaken, zodat u zich met leukere zaken kan bezighouden. 

MORE NEWS, insights and inspiration.