Een buurt met
TOEKOMST.

De Brusselse Havenlaan ondergaat de jongste jaren een ware metamorfose. Nieuwe bruggen en parken, culturele trekpleisters, belevingssites als Tour & Taxis en projecten als The Banks: de voormalige industriezone is getransformeerd tot een levendige en aantrekkelijke ontmoetingsplaats.

Tour & Taxis

De ontwikkeling van Tour & Taxis gaf de buurt een ongelooflijke boost. De site is een bruisende woon-, werk- en ontmoetingsplaats, die zeer in trek is bij bezoekers, omwonenden en professionals. In de toekomst wordt de buurt nog meer opgewaardeerd. De voormalige Citroën-site wordt het nieuwe Centre Pompidou, een groot kunstmuseum. Het oude goederenstation van Tour & Taxis – het Gare Maritime – is nu een enorme markt- en evenementenhal.

Het Becopark

Vóór de gebouwen van The Banks komt vanaf 2024 het Becopark te liggen, een brede groenboulevard van 3,2 hectare. Het Becopark zal zich uitstrekken over een lengte van 750 meter, van Sainctelette tot het Redersplein aan de UP-sitetoren.

VIER PARKEN
in de buurt

In totaal zijn er in de nabije omgeving maar liefst vier parken voorzien, waaronder het grote landschapspark op de Tour & Taxis-site. Dat park is ook ontworpen door landschapsarchitect Bas Smets, die de groenaanleg van The Banks voor zijn rekening neemt. Het Becopark en het park aan Tour & Taxis worden bovendien met elkaar verbonden, waardoor de bewoners er een grote uitgestrekte groenoase bijkrijgen.

De Suzan
Danielbrug

De langverwachte Suzan Danielbrug – de missing link voor de hele buurt aan de Havenlaan – is sinds kort open. De voetgangersbrug verbindt The Banks met de bedrijvige Noordwijk aan de overkant en zorgt voor een optimale bereikbaarheid naar het openbaar vervoer en de vele grote bedrijven rond het Noordstation.

The Banks: Een UNIEKE
INVESTERING met enorm groeipotentieël

Location, location, location: wie op zoek is naar een investering met een hoog rendement en een ongekend groeiperspectief, vindt in het Brusselse nieuwbouwproject The Banks helemaal wat…